Confidenţialitate

Orban, despre măștile pentru elevi: “Ceea ce nu putem noi rezolva, o vom face împreună cu autoritățile locale”

Va putea sau nu guvernul să asigure măști de protecție pentru toți elevii și profesorii?

Vicepremierul Raluca Turcan susține că vor primi măști doar copiii din categoriile defavorizate.

Premierul Ludovic Orban spune că autoritățile locale vor contribui și ele la dotarea școlilor cu măști pentru elevi și profesori, iar costurile acestor echipamente de protecție vor fi decontate de Guvern.

“Obiectivul nostru este acela de a asigura cele mai bune condiții pentru începerea anului școlar. Ceea ce nu putem noi rezolva o vom face împreună cu autoritățile locale și cu conducerea școlilor. Alocăm 175 de milioane de euro din fonduri europene pentru decontarea cheltuielilor autorităților locale și unităților școlare pentru pregătirea anului școlar. E mai ușor pentru o primărie să cunoască nevoi specifice din comunitatea locală legate de începerea anului școlar”, a spus premierul.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ministerul Sănătății ar putea rezilia contractul cu firma care a cîștigat licitația privind măștile destinate categoriilor vulnerabile. Firma nu a respectat termenele din contract,  a explicat  premierul Ludovic Orban.

„Săptămâna următoare urmează ca Ministerul Sănătății să ia o decizie, care e foarte clară: rezilierea contractului în cazul în care luni nu vin cu măștile cei care au câștigat licitația și trecerea la firma de pe locul doi pentru a livra măștile care sunt prevăzute în contract”, a spus Ludovic Orban.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

2,3 milioane de români ar urma să primească din partea statului câte 50 de măști de protecție. Printre beneficiari se află cei care primesc ajutoare sociale, pensionarii cu pensii mai mici de 704 lei și persoanele cu handicap.