L. Dragnea: Putem sesiza la CCR existenţa unui conflict juridic între Parlament şi Ministerul Public

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri, că va discuta cu şeful ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, posibilitatea sesizării CCR pe tema unui conflict juridic între Legislativ şi Ministerul Public, pentru că procurorii au blocat accesul comisiei parlamentare privind alegerile din 2009 la date care ar fi ajutat la soluţionarea anchetei.

„Este importantă noţiunea, că discutăm de un raport parţial, că practic acţiunea comisiei a fost blocată, dacă discutăm procedural este suspendată, pentru faptul că nu au venit cei care trebuiau să vină, că nu au primit de la Procurorul General ce au solicitat. Nu puteau merge până la capăt. O să adoptăm o hotărâre în Parlament (…), o să vorbesc astăzi cu dl. Tăriceanu să ne sfătuim, că trebuie să dăm curs solicitării Comisiei de a sesiza CCR cu privire la un conflict de natură constituţională”, a spus Dragnea, întrebat despre raportul Comisiei.

Raportul preliminar al Comisiei de anchetă privind prezidenţialele din 2009 susţine că preşedintele de atunci, Traian Băsescu, şi Guvernul PD, în frunte cu Emil Boc, au favorizat fraudarea alegerilor, diferenţa dintre candidaţi fiind atât de mică încât acţiunile lor au influenţat rezultatul scrutinului, iar SRI şi DNA au favorizat ascunderea faptelor.

Printre acuzaţiile aduse Executivului Boc este că a convocat o şedinţă de Guvern pentru a schimba din funcţie şefi de instituţii „noaptea ca hoţii”.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS