L. Dragnea: Nu am nicio afacere în Brazilia

Preşedintele PSD susţine că nu are nicio afacere în Brazilia sau în vreo altă ţară, aşa cum sugereză o recentă anchetă jurnalistică.

Liviu Dragnea acuză că ‘totul pleacă de la omul de afaceri George Soros’.

‘O să o iau inginereşte. Nu am nicio afacere în Brazilia, nu am afaceri în nici o altă ţară. N-am dus bani în Brazilia, n-am transferat bani în Brazilia, n-am transferat bani în nicio altă ţară. Declaraţia mea de avere este foarte clară’, a declarat liderul social-democrat, duminică, la Romania TV.

‘Eu am citit comunicatul DNA-ului, în primul rând nu mi-am văzut numele acolo. (…) Nu are cum să aibă legătură cu mine nicio anchetă legată de Brazilia, pentru că n-am afaceri în Brazilia, n-am nicăieri afaceri, n-am făcut nicio infracţiune, nici acolo nici aici. (…) Din câte îmi aduc aminte, Brazilia nu este un stat terorist. Am fost să vizitez o altă ţară, ce e rău în asta?’, a adăugat Liviu Dragnea.

‘În ultimele luni, am avut poziţii destul de dure şi le am în continuare vizavi de acest personaj malefic, care este George Soros. Şi îi transmit şi acum: N-o să cedez! Totul pleacă de la Soros, de la răul pe care vrea să-l facă în această ţară şi nu numai în această ţară. Este foarte simplu. Noi am câştigat alegerile pentru a guverna pentru români şi pentru toate firmele care lucrează cinstit în România şi vrem ca fiecare român să se simtă liber în ţara lui, să poată să performeze în ţara lui, să poată să-şi facă o afacere în ţara lui, să aibă un venit bun în ţara lui’, a precizat liderul PSD.

În opinia sa, se desfăşoară o campanie atât împotriva sa, cât şi a PSD.

‘Este bine concertată, este bine finanţată, este foarte bine organizată, pentru că îi deranjează câteva lucruri. Nu pot opri creşterea popularităţii PSD, care este un fapt şi se întâmplă, şi creşterea popularităţii actului de guvernare, care începe să-şi revină după instalarea noului guvern. (…) Nu au alt obiectiv, nu au alt plan, nu au altă strategie decât să mă înlăture pe mine sau să facă în aşa fel încât PSD-ul să nu fie unit. Un PSD unit face ca dreapta, chiar dacă se ridică pe vârfuri, să nu se mai vadă’, a argumentat Liviu Dragnea.

Liderul social-democrat a anunţat că “PSD va avea o altă atitudine” şi nu “va mai întoarce celălalt obraz”.

Direcţia Naţională Anticorupţie a confirmat, vineri, că instrumentează un dosar penal, in rem, sub aspectul săvârşirii unor infracţiuni de corupţie şi asimilate corupţiei, în legătură cu o parte din dezvăluirile Rise Project, în cadrul anchetei fiind solicitate relaţii de la autorităţi din Brazilia.

‘O parte dintre aspectele conţinute în investigaţia jurnalistică publicată la data de 6 iulie 2017 fac obiectul unui dosar penal aflat pe rolul DNA. În acest dosar, constituit pe bază de sesizare din oficiu, procurorii au dispus, la data de 19 februarie 2016, începerea urmăririi penale in rem (faţă de fapte) sub aspectul săvârşirii unor infracţiuni de corupţie şi asimilate corupţiei. După începerea urmăririi penale in rem au fost administrate mijloace de probă constând în audieri de martori, ridicări de documente, solicitări de relaţii de la autorităţile naţionale şi de la autorităţile din Brazilia’, se scrie în comunicatul DNA.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS