L. Dragnea a venit la DNA. Zeci de susținători sunt în fața sediului

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a ajuns la DNA, luni dimineaţă, el fiind aşteptat de aproximativ 50 de membri de partid, care s-au adunat la DNA încă din jurul orei 8.00. Printre acestia – vicepremierul Paul Stănescu, deputatul Claudiu Manda şi Marian Neacşu, secretarul general al partidului. Marian Neacșu a declarat jurnalistilor că „orice coleg aflat în impas are nevoie de susţinere”. Liderul PSD a fost primit cu aplauze de către susținători. Tot în fața DNA se află și deputatul PSD Andreea Cosma, fiica fostului şef al Consiliului Judeţean Prahova Mircea Cosma.

Liderul PSD a ajuns la DNA în jurul orei 8.50, spunând că va face declaraţii la ieşirea de la audieri.

Potrivit unor surse judiciare citate de Agerpres, liderul PSD a fost citat în dosarul privind compania Tel Drum.

Vicepremierul Paul Stănescu a spus că a venit în calitate de senator, pentru a-l susţine pe Liviu Dragnea. „Sunt aici în calitate de senator, în semn de solidaritate cu preşedintele Camerei Deputaţilor, preşedinte al partidului”, a afirmat Paul Stănescu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

La sediul DNA se află şi câţiva contestatari ai lui Dragnea. Tot acolo au fost mobilizate forţe de ordine impresionante.

Anunţul privind prezenţa lui Dragnea la DNA a fost făcut cu o zi în urmă chiar de el, care nu a precizat însă în ce dosar a fost chemat de procurorii anticorupţie. „Voi merge mâine la DNA”, a spus Dragnea, duminică, la sosirea la Congresul Tineretului Social-Democrat.

În ceea ce priveşte dosarul în care a fost citat, Liviu Dragnea a spus: „Ce contează?”. „Tot acest circ nu ar avea rost dacă nu aş fi citat”, a continuat liderul PSD.

Întrebat dacă se aşteaptă la o solicitare a DNA către Parlament pentru avizarea urmăririi penale în cazul său, Liviu Dragnea a răspuns: „S-ar putea să fie cam mult”.

DNA are în lucru mai multe dosare care l-ar putea viza pe Dragnea: dosarul Belina privind transferul braţului Pavel şi al insulei Belina din proprietatea statului în cea a Consiliului Judeţean Teleorman prin Hotărâre de Guvern (HG), dosarul Tel Drum, dar şi dosarul deschis ca urmare a investigaţiei Rise Project privind existenţa unor afaceri ale lui Liviu Dragnea în Brazilia.

De asemenea, Romică Părpălea, denunţătorul lui Dragnea în dosarul „Referendumul” şi cel care în 20 iulie a depus în 19 octombrie o sesizare referitoare la legăturile dintre Tel Drum şi Liviu Dragnea, a fost la DNA pentru a oferi detalii în legătură cu acest dosar. El a anunţat că a depus plângeri penale atât împotriva lui Liviu Dragnea, cât şi împotriva lui Carmen Dan.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS