L.C. Kovesi, despre inculpații fugari: DNA nu are un rol de pază

Invitată în emisiunea DRUM CU PRIORITATE, la Europa FM, şefa Direcţiei Anticorupţie a explicat că instituţia nu are un rol de pază când vine vorba de cazurile celebrilor fugari, precum Puiu Popoviciu sau Sebastian Ghiță.

Procuroarea-șefă consideră că Poliția ar trebui trasă la răspundere.

„Noi nu avem atribuții de pază. Ultimele situații care au fost, cel puțin în acest an, au fost situații în care, deși erau sub control judiciar, ei au reușit să plece din țară. Nu a întrebat nimeni Poliția Română cum au reușit să treacă frontiera. Nu știu dacă s-au constituit dosare penale pentru trecerea frauduloasă a frontierei… Dar în niciun caz nu este treaba DNA-ului ca, în momentul în care a instituit un control judiciar la un inculpat, să îl păzească. Este treaba Poliției!”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Laura Codruța Koveși spune că DNA are nevoie de ajutorul Poliției și când vine vorba de filaj. O astfel de acțiune necesită oameni și resurse, pe care de cele mai multe ori Poliția nu le poate oferi.

„Câteodată ai nevoie de filaj, să vezi o persoană care se deplasează dintr-o parte în alta. În acest moment, singura insituție care poate să ne asigure acest sprijin este Poliția Română. Dar, la Poliție apelează toate structurile de parchet din România. Iar Poliția, la rândul ei, are resurse limitate. ” 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS