Confidenţialitate

Kremlinul, despre noul atac cu drone asupra Moscovei: Pericolul se menține. Este datoria Ministerului Apărării să ia măsuri de protecție | AUDIO

Kremlinul admite că pericolul de atacuri cu drone asupra Moscovei se menține și transmite că este datoria Ministerului rus al Apărării să ia măsuri de protecţie. Reacția vine după noul atac cu drone. Un asemenea dispozitiv a lovit o clădire de birouri. Moscova dă vina pe armata ucraineană pentru aceste atacuri, mai ales după ce președintele Ucrainei a declarat că războiul ajunge și pe teritoriul Rusiei, fără ca acțiunile cu drone să fie revendicate.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În urma celui mai recent atac cu drone asupra Moscovei, o clădire comercială a fost lovită. Autoritățile ruse au închis temporar un aeroport din capitală. Apărarea aeriană rusă a anunțat că a doborât „mai multe” drone care vizau regiunea Moscovei.

În replică, purtătorul de cuvânt al Kremlinului a declarat: „Pericolul există, acest lucru este evident, dar se iau măsuri”. Dmitri Peskov a adăugat: „Ține de responsabilitatea Ministerului Apărării să se asigure că Moscova este protejată”.

Luni, reprezentantul Kremlinului a calificat atacurile drept un „act de disperare” din partea Ucrainei pentru insuccesele militare înregistrate în contraofensiva ei.

De cealaltă parte, unii experți declară că sistemul de apărare antiaeriană al Rusiei nu este capabil să respingă astfel de atacuri. „Apărarea antiaeriană rusă nu poate vedea obiecte atât de mici precum dronele”, a declarat un fost angajat din serviciile de securitate pe canalul Youtube Freedom.

Atacurile împotriva clădirii din Moscova City (cartier de afaceri din capitala rusă) sunt considerate dureroase pentru Kremlin, pentru că demonstrează incapacitatea de a proteja inima capitalei ruse, mai arată partea ucraineană.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Un nou atac cu drone a avut loc în Rusia noaptea trecută | AUDIO