Confidenţialitate

Kremlinul dă semne că ar vrea să poarte mai multe discuții cu Occidentul în contextul crizei de la granița cu Ucraina

Kremlinul a semnalat luni că este pregătit să continue să discute cu Occidentul despre nemulțumirile legate de securitate care au dus la actuala criză din Ucraina, oferind speranța că Rusia nu ar putea invada Ucraina în câteva zile, așa cum se tem tot mai mult SUA și Europa, scrie Associated Press.

Cu toate acestea, rămân întrebări cu privire la intențiile președintelui rus Vladimir Putin. Iar țările din Europa evacuează diplomați și sunt în alertă pentru un posibil război iminent, pe fondul celor mai grave tensiuni Est-Vest de la Războiul Rece încoace.

Într-o călătorie diplomatică de ultimă oră, cancelarul Germaniei a declarat că nu există „niciun motiv rezonabil” pentru acumularea a peste 130.000 de soldați ruși la granițele de nord, sud și est ale Ucrainei și a îndemnat la mai mult dialog. Premierul Marii Britanii a declarat că Europa se află „pe marginea unei prăpastii”, dar a adăugat că „mai este încă timp pentru ca președintele Putin să facă un pas înapoi”.

În ciuda avertismentelor de la Washington, Londra și din alte părți că trupele rusești ar putea să se deplaseze în Ucraina la un moment dat, întâlnirea de luni dintre Putin și ministrul de externe Serghei Lavrov a sugerat contrariul.

Sursa foto: Twitter / President of Russia

Citește și: Olaf Scholz: Suntem pregătiți pentru un dialog serios cu Rusia despre probleme care țin de securitatea europeană | LIVE UPDATE

Autor: Carmen Zanfir