Kovesi: Înregistrarea din DNA apărută în presă a fost expertizată și nu este autentică

Înregistrarea din DNA în care apare Laura Codruța Kovesi a fost expertizată și nu este autentică. O spune chiar șefa Direcției într-un interviu acordat portalului de știri Ziare.com.

Nu sunt autentice, sunt prelucrate. Sunt pasaje dintr-o discuţie pe care am avut-o în cadrul unei şedinţe de lucru desfăşurate în interiorul DNA. Ceea ce s-a prezentat la TV sunt pasaje prelucrate. Sunt anumite afirmaţii pe care nu le-am făcut“.

Procuroarea-șefă adaugă că în ședința din care au fost preluate pasajele date publicității s-a discutat despre mai multe dosare în lucru, ceea ce ar putea pune în pericol unele anchete.

În același interviu, Codruța Koveși a vorbit și despre acuzațiile care i-au fost aduse de doi procurori revocați din DNA: Doru Țuluș și Mihaela Moraru Iorga. Aceasta din urmă a susţinut că i s-a cerut, printr-un intermediar, să o reţină pe Elena Udrea într-un dosar, deşi Camera Deputaţilor nu-şi dăduse avizul pentru arestarea acesteia.

Nu am cerut niciodată procurorilor să dispună anumite măsuri sau soluţii. În ceea ce priveşte anumite măsuri preventive, nu vreau să particularizez cu un dosar sau un procuror, rolul meu ca procuror-şef intervine într-o unică situaţie, când se solicită un aviz pentru ridicarea imunităţii, dacă procurorul de caz consideră că se impune măsura reţinerii sau arestării prevenitive faţă de de un senator sau deputat. (…) Dar niciodată, niciodată, nu doar de când sunt procuror şef DNA, ci şi când am fost procuror general, nu am cerut unui procuror să propună o arestare preventivă sau să dea o anumită soluţie într-un dosar. Dacă făceam aşa ceva, în cei 10 ani cred că aş fi avut plângeri la CSM”, a arătat Kovesi.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS