Kovesi, despre modificarea Codurilor Penale: ”Nu comentez, aștept să se facă public proiectul”

         Șefa DNA nu vrea să comenteze intențiile ministrului Justiției privind modificare Codurilor Penale.

Laura Codruța Kovesi a spus că așteaptă să vadă proiectul lansat în dezbatere publică.

Nu comentez niciuna dintre declarații. Aștept să se facă public proiectul ca să putem formula un punct de vedere, sigur și acel punct de vedere va fi public, până nu vedem forma oficială a unui proiect de lege nu putem să comentăm”, a spus Laura Codruța Kovesi.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Propunerile Ministerului Justiției

Ministrul Justiției lansează în dezbatere publică modificările pregătite pentru Codurile Penale. Proiectul – în noua variantă – nu va conține prevederi controversate, ci doar va respecta deciziile Curții Constituționale, a spus ministrul Tudorel Toader.

În ce privește abuzul în serviciu, NU va fi prevăzut niciun prag în noile modificări. Să amintim, fostul ministru Florin Iordache propunea prin ordonanța 13 ca persoanele care comit un abuz în serviciu să fie cercetate penal doar dacă paguba ar fi mai mare de 200.000 de lei.

Tudorel Toader i-a răspuns și fostului ministru Florin Iordache, cel care a insistat să fie prevăzut un prag pentru abuzul în serviciu. Actualul ministru al Justiției a spus că, în momentul în care proiectul va ajunge în Parlament, domnul Iordache poate propune modificările pe care le dorește.

Pe de altă parte, ministrul Tudorel Toader a spus că nu se teme de o remaniere – după ce șeful PSD, Liviu Dragnea, a cerut să vină în fața coaliției de guvernare pentru a da explicații. Liderii PSD sunt supărați că ministrul nu a propus revocarea procurorului geneal Augustin Lazăr și a procurorului șef al DNA, Codruța Kovesi.

Pe de altă parte, Laura Codruța Kovesi nu a vrut să comenteze nici modificările aduse Codului Penal în Comisia Juridică a Camerei Deputaților.

Între altele, conflictul de interese a fost redefinit ca fiind  «folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane și nu va mai exista nicio restricție în ceea ce privește angajarea rudelor.

Nu comentez declarațiile oamenilor politici”, a spus șefa DNA cu referire la declarațiile făcute de deputatul PSD Eugen Nicolicea, cel care a vorbit marți despre modificările adoptate în Comisia Juridică.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Modificările aduse Codului Penal vor merge , la vot final, în Camera Deputaților.

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS