Laura Codruţa Kovesi: Am fost audiată ca martor de procurorii DIICOT în dosarul de spionaj – VIDEO

Procurorul-şef al DNA Laura Codruţa Kovesi a declarat, marţi, la Interviurile Europa FM că atât ea, cât şi membri ai familiei sale au fost audiaţi ca martori la DIICOT în dosarul de spionaj, în care au fost arestaţi doi israelieni.

Laura Codruţa Kovesi a afirmat că nu știe cine cine i-a spionat familia. În opinia sa, prin această acţiune s-a dorit intimidarea „sistemului judiciar în general”.

„Nu am aflat cine mi-a spionat familia, nu toate informaţiile care au apărut în spațiul public sunt reale. Nu toată familia mea a avut conturile de email sparte. Au fost pe parcursul unei zile şi jumătate nenumărate telefoane care au fost date familiei mele și unor prieteni apropiați. Nimeni din persoanele apropiate nu a dat acest curs.

Nu există email-uri sparte. Căsuţa mea de email nu a fost spartă, nici a tatălui, nici a fratelui meu, nici a unor prieteni.

Căsuțele de email care au fost sparte aparțin unor persoane cu care nu am avut niciun fel de contact niciodată sau niciun fel de contact în ultimii 8…10 ani. Una din informații a fost despre fostul meu soț cu care eu nu am mai vorbit după divorț. Deci sunt persoane ale căror mailuri au fost sparte și cu care eu nu am niciun fel de  legătură personală, pe unii din ei nici nu-i cunosc . Probail a fost o monitorizare care a vizat DNA în general.

Am dat declaraţii la DIICOT, declaraţii în calitate de martor cu privire la ce s-a întâmplat. Membrii familiei mele au fost audiaţi, inclusiv tatăl meu, tot în calitate de martor”, a declarat Laura Codruţa Kovesi la Interviurile Europa FM.

Laura Codruţa Kovesi a mai precizat a mai spus că nimeni nu a dat curs cerinţelor „spionilor” israelieni.

„Când sună un necunoscut şi îţi cere date personale și adresa de email și face tot felul de încercări nereușite nu ştiu dacă e profesionist sau nu. Ce vă spun e că nimeni nu a dat curs niciunui fel de încercarea de a afla date. Nu ştiu cine a cerut acest lucru. Sunt convinsă că procurorii DIICOT vor afla cine este clientul, vor lămuri toate detaliile. Nu sunt speriată, nu am de ce să fiu.

Întotdeuna am respectat legea, nu am nicio teamă de absolut nimic. Se urmărește intimidarea sistemului judiciar.”, a mai spus Laura Codruţa Kovesi.

În dosarul privind spionarea șefei DNA au fost arestaţi preventiv, din 3 aprilie, israelienii Ron Weiner şi David Geclowicz.

Ron Weiner este acuzat de constituire a unui grup infracţional organizat, acces ilegal la un sistem informatic, transfer neautorizat de date informatice și operaţiuni ilegale cu dispozitive şi programe informatice, iar David Geclowicz este cercetat pentru complicitate la aceste infracţiuni.

În acelaşi dosar, procurorii DIICOT au cerut arestarea preventivă în lipsă a lui Yossi Barkshtein, angajat al firmei israeliene Black Cube.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS