Confidenţialitate

Kovesi: A existat un dosar TelDrum la DNA, care a fost clasat în 2010

Șefa DNA reacționează după ce zilele trecute liderul PSD s-a plâns că este o țintă a Codruței Kovesi; Liviu Dragnea spunea atunci că se așteaptă să fie anchetat de DNA ”și dacă plouă”. Într-un interviu acordat portalului de știri ZIARE.com, procuroarea-șefă a Direcției Anticorupție afirmă că DNA nu are prestabilite „ţinte” dintre oamenii politici.

Noi investigăm fapte care sunt date în competenţa noastră. Simplul fapt că o persoană deţine o anumită funcţie sau are o avere nu înseamnă că trebuie să deschidem o investigaţie. Nu alegem ţinte, nu anchetăm o persoană pentru că are cinci vile, pentru că e prim-ministru sau ministru. Noi investigăm fapte”, a declarat șefa DNA.

Declarațiile vin în contextul dezvăluirilor făcute de jurnaliștii de la Rise Project privind legăturile dintre firma TelDRUM și Liviu Dragnea, legături respinse de liderul PSD. Laura Codruța Kovesi spune că a existat la DNA un dosar care a avut ca obiect firma Tel Drum și care a fost clasat în 2010, în timpul mandatului lui Daniel Morar.

A existat un dosar Tel Drum soluţionat în 2010 cu o soluţie de netrimitere în judecată (…) Nu am citit în mod special acel dosar (…) Nu pot să vă confirm sau să va infirm dacă avea legătură cu Liviu Dragnea”.

Șefa DNA a adăugat că Direcția poate verifica orice informaţie legată de bani şi circuite financiare, dar că firmele care au acţiuni la purtător nu ridică o problema deosebită la nivelul investigaţiei procurorilor.