Klauss Iohannis cere reexaminarea unei legi privind învăţământul dual

Președintele Klaus Iohannis a retrimis în Parlament legea privind învățământul dual.

Șeful statului susține că acest act normativ nu le asigură elevilor o pregătire de calitate, deoarece nu există criterii clare pe baza cărora vor fi selectate firmele la care elevii vor învăța o meserie.

Președintele Klaus Iohannis este nemulțumit că Parlamentul a eliminat un articol care prevedea necesitatea acreditării firmelor implicate în formarea profesională a elevilor.

Cum nu mai sunt prevăzute anumite criterii pe care aceste firme trebuie să le îndeplinească, nu se știe cum se va face selecția lor astfel încât elevii care doresc să învețe o meserie să aibă parte de o formare profesională de calitate.

Șeful statului amintește că aceste firme care se vor ocupa de formarea elevilor vor beneficia de anumite scutiri la plata impozitelor.

O altă critică adusă acestei legi este că școlile în regim dual vor stabili împreună cu firmele partenere cum se va face admiterea în învățământul dual. Președintele Klaus Iohannis cere Parlamentului să existe condiții minime prevăzute în lege în ceea ce privește tipul, numărul și conținutul probelor de admitere în învățământul dual, pentru a asigura astfel acces egal la educație și la un proces educațional de calitate.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS