Klaus Iohannis: ”Unul dintre obiectivele foarte importante pentru mine este consolidarea statului de drept în România, asta însemnând și continuare în forță a luptei anticorupție”

Președintele Klaus Iohannis a reiterat, în cadrul unei declarații de presă de la palatul Cotroceni, intenția de a intra în competiția pentru un  nou mandat la Președinție.

„Pe întreg anul 2019, obiectivele mari pe care le am, care sunt obiectivele României, sunt o mai bună și profundă integrare europeană, consolidarea noastră în cadrul NATO și poate reușim să avem o întărire în acest an pe flancul vestic și unul dintre obiecivele foarte importante pentru mine este consolidarea statului de drept în România, asta însemnând și continuare în forță a luptei anticorupție.

Personal, obiectivul meu pentru alegeri e câștigarea unui nou mandat de președinte”,a spus președintele Klaus Iohannis în cadrul unei declarații de presă de la Palatul Cotroceni

Klaus Ioannis a vorbit și despre președinția Consiliului Uniunii Europene pe care țara noastră a preluat-o de la 1 ianaurie.

„Începem anul 2019, un an cu foarte multe provocări. Începem practic direct cu preşedinţia Consiliului UE, chiar săptămâna viitoare vom avea vizita CE, pentru a începe în forţă această preşedinţie. Sunt convins că vom face faţă bine.

Avem deja în luna mai primele alegeri, sunt alegeri europarlamentare şi e foarte important să participăm la aceste alegeri. Cu cât mai mulţi alegători se prezintă, cu atât mai clar va fi rezultatul.

La sfârşitul anului vom avea alegeri prezidenţiale şi reiterez că voi intra în competiţie pentru un nou mandat de preşedinte, a mai spus Klaus Iohannis.

Tot în declarația de vineri, Klaus Iohannis a anunțat că nu va semna numirea miniștrilor propuși de Viorica Dăncilă, Lia Olguța Vasilescu la Ministerul Dezvoltării și Mircea Drăghici la Ministerul Transporturilor, dar și că îl susține în continuare pe Augustin Lazăr în funcția de procuror general al României.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS