Klaus Iohannis: Nu îl voi revoca pe Augustin Lazăr

”Evaluare făcută de Tudorel Toader nu satisface rigorile legii”, a transmis președintele Klaus Iohannis, vineri, în cadrul unei declarații de presă de la Palatul Cotroceni.

Pe 24 octombrie 2018, Tudorel Toader a anunţat declanşarea procedurii de revocare din funcţie a procurorului general Augustin Lazăr.

Ministrul Justiţiei a enumerat atunci 20 de puncte privind activitatea procurorului general, printre care: probleme grave de comportament şi comunicare publică; probleme grave de management; lipsa organizării eficiente şi a asumării responsabilităţii; discursuri eminamente politice şi acuzaţii la adresa autorităţilor statului; contestarea deciziilor Curţii Constituţionale; neîndeplinirea obligaţiilor asumate prin proiectul de management prin utilizarea pe scară largă a delegărilor în funcţii de conducere; critici aduse Parlamentului şi Guvernului; modul de desfăşurare a anchetei privind intervenţia jandarmilor la protestul din 10 august; încălcarea legii prin semnarea unor protocoale cu SRI.

Tudorel Toader mai declara că dosarul de candidatură depus în anul 2016 de procurorul general Augustin Lazăr nu era complet, deoarece lipsea ultima evaluare a activităţii profesionale.

La finalul anului, ministrul a revenit asupra deciziei precizând că o va trimite președintelui Klaus Iohannis. Ministrul Justiţiei a anunţat,  într-o emisiune la Antena 3, că pe 27 decembrie îi trimite şefului statului cererea de revocare a procurorului general.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS