Klaus Iohannis transmite condoleanțe Turciei, în urma cutremurului de vineri

Președintele Klaus Iohannis a transmis, sâmbătă, un mesaj de condoleanțe președintelui Turciei, Recep Erdogan, în care îl asigură de susținerea României pentru depășirea tragediei provocate ca urmare a cutremurului care a avut loc în estul Turciei.

„Am fost profund îndurerat de tragedia produsă de cutremurul care a lovit estul Turciei, soldat cu numeroase pierderi de vieți omenești și prejudicii materiale considerabile. În aceste clipe dificile, vă transmit din partea mea și a poporului român întreaga noastră compasiune. Gândurile noastre se îndreaptă către cei care au fost răniți și către familiile care i-au pierdut pe cei dragi. Vă asigur, domnule Președinte, de susținerea mea și a poporului român pentru depășirea acestui moment dificil pentru națiunea dumneavoastră”, se arată în mesajul președintelui Klaus Iohannis, transmis de Administrația Prezidențială.

Reamintim că cel puțin 20 oameni au murit și peste 900 au fost răniți după ce un cutremur puternic a zguduit vineri estul Turciei.

Cutremurul cu magnitudinea de 6,8 grade pe scara Richter s-a produs vineri în provincia Elazig din estul Turciei la ora locală 20:55, epicentrul fiind în districtul Sivrice, fiind resimţit în provinciile și țările vecine, inclusiv Siria și Georgia.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS