Confidenţialitate

Klaus Iohannis: Situația este încă sub control, dar lucrurile pot evolua rapid în sens negativ | AUDIO

Ne confruntăm cu o nouă etapă de creștere a cazurilor de coronavirus, spune Klaus Iohannis, dar acest val poate fi ultimul în contextul campaniei de vaccinare.  Situația este sub control acum, mai spune șeful statului, care face apel la un nou efort național pentru prudență. Măsuri punctuale se vor lua, mai spune președintele, acolo unde numărul mare de noi cazuri de coronavirus pune presiune pe sistemul sanitar.

”Situația este încă sub control, dar lucrurile pot evolua rapid în sens negativ. Este nevoie de responsabilitate și de un noi efort național, acum! Șansa de a scăpa de pandemie este cu fiecare zi mai aproape, și nu putem renunța la prudență chiar acum. Va trebui să luăm măsuri punctuale, măsuri aplicate, acolo unde situația epidemiologică o impune, pentru a slăbi presiunea de pe spitale”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Klaus Iohannis mai spune că nu există niciun motiv să nu folosim toate cele patru tipuri de vaccin puse la dispoziție de Uniunea Europeană. Azi, Organizația Mondială a Sănătății a recomandat folosirea în continuare a vaccinului AstraZeneca. OMS a anunțat că va continua să monitorizeze cazurile de tromboză raportate în mai multe țări.

”Singurele metode care au fost dovedite științific că pot stopa pandemia sunt măsurile restrictive și imunizarea unui număr semnificativ din populație. Trebuie să luăm decizii informate, care au la bază recomandările specialiștilor și, până în acest moment, nu există motive care să ne determine să nu folosim toate vaccinurile aprobate la nivel european.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.