Klaus Iohannis se va întâlni cu Angela Merkel și Emmanuel Macron

Președintele României, Klaus Iohannis, va efectua săptămâna viitoare, în perioada 19 – 20 iunie, o vizită la Berlin, au declarat surse oficiale pentru agenția națională de știri, AGERPRES. Potrivit acestora, șeful statului va avea întrevederi cu omologul său german, Frank Steinmeier și cu cancelarul Angela Merkel.

De asemenea, au adăugat sursele citate, în marja Consiliului European de la Bruxelles, care va avea loc în perioada 22 — 23 iunie, președintele Klaus Iohannis va avea o întrevedere cu șeful statului francez, Emmanuel Macron.

Klaus Iohannis s-a aflat timp de 5 zile în Statele Unite și s-a întâlnit, între alții cu șeful CIA, cu congresmani americani, dar și cu români care trăiesc pe continentul american.

Președintele român este primul președinte din Europa de Est care se întâlnește cu Donald Trump.  El a fost primit aseară la Casa Albă. A semnat în Cartea de onoare, a purtat convorbiri tete-à-tête cu Donald Trump timp de zece minute, apoi au început convorbirile oficiale. La finalul întrevederii au avut o conferință de presă comună pe peluza Casei Albe.

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS