Confidenţialitate

Klaus Iohannis: România va primi 3,6 miliarde de euro pentru proiectul ”România Educată” | AUDIO

3,6 miliarde de euro, bani europeni, va primi România, prin PNRR, pentru punerea în practică a proiectului România Educată – a spus Klaus Iohannis. Șeful statului a participat, astăzi, la Palatul Victoria, la ședința în care Guvernul urmează să aprobe un memorandum privind implementarea acestui proiect.

Klaus Iohannis a prezentat și câteva dintre obiectivele proiectului:

”Dintre țintele concrete pe care ni le propunem, reamintesc scăderea ratei de părăsire timpurie a școlii, reducerea ratei de analfabetism funcțional, dezvoltarea învățământului profesional, precum și creșterea numărului de absolvenți de studii superioare. Singurul tren către un viitor mai bun este educația. Nu ne permitem să-i pregătim cu instrumente din trecut pentru nevoile viitorului. Nu avem voie să lăsăm nici un copil în urmă”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Premierul Florin Cîțu speră ca până în toamnă să fie gata pachetul legislativ pentru implementarea proiectului România Educată, iar Parlamentul să-l poată aproba cât mai repede.

”De la aprobarea acestui memorandum vom trece la următoarele etape. Constituirea unui grup interministerial, coordonat de premier, care va elabora rapoarte trimestriale de monitorizare a proiectului România Educată. Elaborarea procesului legislativ care să asigure implementarea proiectului România Educată, termen 1 octombrie 2021”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Prim-ministrul a mai spus că pe lângă fondurile din PNRR, 400 de milioane de euro, bani europeni, vor fi cheltuiți pentru renovarea școlilor.

Foto: presidency.ro