Confidenţialitate

Klaus Iohannis: România a oprit pandemia prin campania de vaccinare | AUDIO

România a oprit pandemia prin campania de vaccinare, spune președintele Klaus Iohannis. Acesta este și motivul pentru care din ce în ce mai puțini oameni aleg în momentul de față să se vaccineze, mai spune șeful statului. Totuși, imunizarea rămâne singura cale pentru a evita îmbolnăvirile grave cauzate de variantele Sars-Cov-2.

”Campania de vaccinare a fost un succes, noi practic am oprit pandemia. Faptul că avem așa puține cazuri, nu mai avem un interes așa de mare pentru vaccinare, avem un succes care cumva se vede într-o reducere a dorinței de vaccinare. Virusul evoluează, vedem că apar la o lună-două noi forme ale viruslui, mai agresive, care se răspândesc mai ușor în continuare. Părerea mea sinceră este că fiecare român ar trebui să se vaccineze ca să nu ajungă la spital”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ultimele cifre ale autorităților arată că avem în momentul de față aproape 4 milioane și jumătate de persoane vaccinate cu cel puțin o doză de ser, dar rata de imunizare a scăzut drastic în ultimele săptămâni. Ieri, de exemplu puțin peste 11 mii de persoane au ales să își facă prima doză de ser anticovid.