Klaus Iohannis respinge candidatura Mihai-Viorel Fifor pentru funcția de ministru al Transporturilor, propus de Victor Ponta

Într-o scrisoare adresată premierului, președintele Klaus Iohannis anunță decizia de a respinge propunerea de numire a lui Mihai-Viorel Fifor în funcția de ministru al Transporturilor.

Președintele României consideră că persoana nominalizată “persoana nominalizată nu are expertiza și experiența managerială necesare gestionării domeniului complex al transporturilor”.

Klaus Iohannis îi cere premierului Victor Ponta să desemneze o altp persoană pentru respectiva funcție.

Șeful statului a semnat miercuri decretul prin care se ia act de demisia lui Ioan Rus, ministru al Transporturilor, și se constată încetarea funcției de membru al Guvernului.

Preşedintele poate respinge o singură dată, motivat, propunerea de numire a unui ministru.

Reacția premierului Victor Ponta după anunțul făcut de Administrația Prezidențială:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

La începutul ședinței de Guvern de la Palatul Victoria, premierul i-a cerut, miercuri, președintelui Klaus Iohannis să se hotărască în cazul numirii noului ministru al Transporturilor, un ministru de la care Victor Ponta așteaptă să rezolve tocmai problema controlorilor de trafic.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

De mai bine de o lună, România nu are un ministru al Transporturilor, după demisia lui Ioan Rus. Premierul a insinuat, de mai multe ori, că vina i-ar aparține președintelui Iohannis, care nu a răspuns până acum dacă acceptă sau nu propunerea sa, ca Mihai Fifor să fie numit în această funcție.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS