Confidenţialitate

Klaus Iohannis: ”PSD nu doar că încearcă să amputeze puterile Preşedintelui, ci PSD încearcă să amputeze şi puterile justiţiei”

Întrebat marți de jurnaliști, la finalul întâlnirii cu ambasadorii statelor membre UE acreditaţi la Bucureşti, cum vede viteză de a vota Codul de procedură penală şi ce va face, președintele Klaus Iohannis se arată îngrijorat de implicațiile acțiunilor actualei puteri.

”Acum, viteza ca viteza. Am mai avut situaţii când s-a votat noaptea. Nu vreau să repet ce s-a spus atunci despre viteza de vot. Rezultatul m-a întristat şi mă întristează. Acum, vedem cu tot mai multă claritate că PSD nu doar că încearcă să amputeze puterile Preşedintelui, ci PSD încearcă să amputeze şi puterile justiţiei. Ceea ce este foarte, foarte grav.

Şi dacă am avut legile justiţiei, care, se ştie, m-au nemulţumit profund, şi pe mulţi alţii la fel, acum, vedem totuşi ceva nemaiîntâlnit în ultima vreme. Majoritatea PSD votează legi pentru şeful lor, votează legi cu dedicaţie pentru Dragnea, ceea ce este pur şi simplu inadmisibil. Dacă citim aceste modificări la Codul de procedură penală, vedem că multe din ele sunt făcute cu dedicaţie, altele sunt făcute clar pentru a opri procurorii din investigaţii. Este inadmisibilă această abordare. Şi evident că voi folosi prerogativele constituţionale pentru a solicita o îmbunătăţire a acestui text”.