Confidenţialitate

Klaus Iohannis: “PNL şi USR pot fi alternativa la PSD”

“Este remarcabil rezultatul Alianței USR PLUS, care arată că în România se poate construi o alternativă serioasă, credibilă, la actuala majoritate falimentară și s-a văzut foarte clar că românii cred în așa ceva și își doresc. Dacă adunăm voturile, ne dăm seama că PNL și USR PLUS pot pune baza unei colaborări ca alterntivă la guvernarea eșuată a PSD”- a declarat preşedintele Klaus Iohannis, într-o declaraţie de presă la Palatul Cotroceni.

“Peste 6 milioane de români au spus DA la referendumul convocat pentru viitorul României și au dat astfel o lecție dură populismului, demagogiei și discursului antieruopean și antijustiție. Ieri, a câștigat România europeană, democratică, în care justiția e și trebuie să rămână independentă, în care hoții și infractorii stau la pușcărie, nu în fruntea statului. Mobilizarea extraordinară a fost impresionantă. Votul de ne arată că democrația s-a maturizat, că cetățenii înțeleg ce armă puternică e votul.
Este însă inacceptabilă bătaia de joc a autorităților la adresa românilor din diasporă. Au fost supuși unor noi umilințe din partea unor guvernanți incapabili să înțeleagă că trebuie să fie în slujba cetățeanului.

Cer responsabililor ca după incidentele din 2014, repetate ieri, să ia măsuri urgente ca românii să poată vota în condiții normale.
Votul proeuropean face ca țara noastră să de detașeze clar în rândul statelor europene care susțin cu tărie proiectul european.

Dacă vorbim de partide, este de remarcat că PNL a obținut un scor istoric și îi felicit pentru acest lucru. ALegerile au fost câștigate de PNL.
Astfel, PNL este pe cale să devină cel mai important partid din România” – a declarat preşedintele Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis a mai spus că PSD a primit cea mai aspră sancțiune pentru atacurile permanente la adresa justiției.

“M-a bucurat că și electoratul PSD a înțeles că agenda antijustiție a liderilor săi e greșită și a votat la acest referendum. Nimeni nu trebuie să fie mai presus de lege. Nimeni, dar nimeni nu poate folosi guvernarea în interes propriu. Și pentru asta PSD a primit votul de blam. De azi începe schimbarea în bine în România. Avem din păcate multe de raparat după dezastrul produs de PSD în doi ani și jumătate. Nu doar în justiție, aici s-a văzut impactul cel mai puternic. Dezastrul din sănătate, educație. Avem mult de lucru. Să ne apucăm”- a mai spus preşedintele Iohannis.