Klaus Iohannis pierde definitiv una dintre casele sale din Sibiu

Președintele Klaus Iohannis pierde una dintre casele sale din centrul istoric al Sibiului, după un proces care a durat 16 ani.

Decizia luată de Curtea de Apel Brașov este definitivă și irevocabilă. Familia președintelui închiriase această casă unei bănci comerciale.

Casa pe care a pierdut-o Klaus Iohannis în instanță se află în centrul istoric al Sibiului, pe strada Nicolae Bălcescu. Imobilul în suprafață de 166 de mp este trecut în declarația de avere a șefului statului.

Locuința a fost naționalizată, întrucât foștii proprietari au decedat, iar moștenitorii nu au mai revendicat-o. În 1997 casa a fost cumpărată de chiriași, dar doi ani mai târziu contractul de vânzare a fost anulat, la cererea unei persoane care a arătat că este rudă cu foștii proprietari. În cele din urmă casa a fost cumpărată de familia lui Klaus Iohannis. Foștii chiriași au început în urmă cu 16 ani procese pentru anularea actelor.

Anul trecut, Tribunalul Brașov a anulat contractul de vânzare cumpărare, prin care actualul președinte intrase în posesia casei, iar Curtea de Apel Brașov a menținut această sentință. Prin urmare casa va ajunge din nou în proprietatea foștilor chiriași.

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS