Confidenţialitate

Klaus Iohannis: OUG privind taxele și impozitele “aruncă în haos economia” I AUDIO

Președintele Klaus Iohannis a declarat la sfârșitul ședinței CSAT că intenția Guvernului de a aproba o OUG care prevede noi taxe și impozite va da peste cap toată economia.

„Proiectul va arunca în aer economia și nu a fost discutat cu nimeni din domeniul economic sau instituțional.Guvernul nu are o analiză, nu au fost consultați partenerii social, acest proiect aruncă în haos România. Supraimpozitarea companiilor din sectorul energeti va avea ca efect faptul că vom plăti mai mult pentru curent și pentru gaz, dar și pentru telefonie și internet. este doar începutul, pentru că toate companiile folosesc și energie, și internet. Ne așteptăm ca totul să se scumpească” – a spus președintele.

“Cu toții am aflat probabil, majoritatea cu surprindere, că Guvernul pregătește Ordonanță de urgență pentru a introduce noi taxe și impozite. Acest lucru mă duce cu gândul la o afirmație făcută de premier în discursul după aprobarea Guvernului din Parlament- cel inaugural, nu e cazul să citez, dar spunea că nu vom introduce noi impozite și taxe. Iată că introduce. Această ordonanță nu a fost discutată cu parteneri din mediul economic sau instituțional. Acest proiect nu are o analiză. Proiectul aruncă în haos economia”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Șeful statului a solicitat Guvernului să nu meargă mai departe cu ordonanța.

“Se introduc schimbări, modificări, fără consultări, fără o analiză de fundamentare. Se introduce un nou concept, “taxa din lăcomie”. E lăcomia pesediștilor de a lua bani mai mulți și a-i gestiona cum consideră. Aceste lucruri vor da peste cap toată economia și vor da peste cap bugetele tuturor românilor. Fac apel la guvern să se răzgândească, să o pună în discuție, să o analizazeze cu sindicate și patronate”, a mai spus Iohannis.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.