Confidenţialitate

Klaus Iohannis nu vrea restricții pentru persoanele nevaccinate | AUDIO

Eventuale restricții pentru persoanele nevaccinate ar putea fi  introduse la un moment dat, dar acestea nu rezolvă problema – consideră președintele României. Klaus Iohannis spune că nu poate accepta măsuri discriminatorii, în condiițiile în care pandemia poate fi învinsă prin vaccinare.

”Nu putem să-i constrângem pe oameni să facă anumite lucruri pe care nu vor să le facă pentru că nu le înțeleg. Trebuie să îmbunătățim campania de vaccinare pentru că pandemia nu s-a terminat. Chiar dacă este posibil să se introducă anumite restricții pentru persoane nevaccinate, în locuri ne-esențiale, asta nu rezolvă problema, rezolvă probleme punctuale. Problema se rezolvă prin vaccinare în masă. Noi suntem deja în al doilea an de pandemie. Nu pot să accept măsuri care duc la discriminări. Nu putem să învingem pandemia prin discriminare”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Președintele Klaus Iohannis a fost întrebat dacă susține obligativitatea vaccinării anumitor categorii de persoane, cum ar fi medicii și profesorii.

”Cred că este inacceptabil ca personalul medical să nu fie vaccinat, pentru că oamenii se duc cu încredere la spital ca să se facă bine. Vă dați seama, dacă de acolo ia virusul, omul a obținut exact opusul la ce s-a așteptat. Adevărul este că în jur de 90% din personalul medical este vaccinat. Deja, suntem într-o zonă în care discuția devine mai degrabă teoretică decât practică și, de obicei, cei care nu sunt vaccinați nu sunt medici sau asistente, este alt personal auxiliar care nu a înțeles foarte bine importanța acestor proceduri”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Despre acordarea de vouchere și premii pentru cei care se vaccinează, președintele a spus că măsura e binevenită, dacă va da rezultate. Șeful statului a amintit însă că trebuie analizate costurile unui astfel de proiect, în condițiile în care statul acoperă deja cheltuielile legate de achiziția vaccinurilor și vaccinare.