Confidenţialitate

Iohannis: Nu văd motive de a intra din nou în carantină | AUDIO

Într-o conferință de presă de la Palatul Cotroceni, Klaus Iohannis a susținut că în acest moment nu sunt întrunite condițiile pentru ca România să reintre în carantină.

„Nu văd motive pentru un așa-numit lockdown, în care cetățenii sunt obligați să stea la domiciliu, dar vedem că numărul de infectări e în creștere”, a spus Klaus Iohannis, care a insistat asupra nevoii de a respecta regulile sanitare în pandemia de Covid-19.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Declarațiile președintelui vin în contextul în care România a înregistrat miercuri un nou record negativ. Grupul de Comunicare Strategică a raportat alte 1.767 de infecții cu coronavirus (dintr-un total de 24.745 de teste) și 47 de decese din cauza COVID-19.

Precedentul record era de 1.713 cazuri zilnice, atins pe 16 septembrie.

Pe de altă parte, președintele încurajează exprimarea votului duminică, la alegerile locale.

”În această duminică mergem la urne pentru a decide cui îi încredinţăm responsabilitarea administrării comunităţilor noastre. De ce e această alegere atât de importantă? Pentru că de cei care vor câştiga depinde ca şcoala şi spitalul în localitatea în care locuim să fie modernizate, drumurile şi problemele de trafic rezolvate. Din cauza pandemiei de COVID-19 în acest an procesul electoral a fost perturbat. Alegerile locale ar fi trebuit să aibă loc cu multe luni în urmă, dar ele au trebuit amânate, pentru că existau multe necunoscute cu privire la acest virus. Din păcate, pandemia e departe de a se fi încheiat, însă spre deosebire de primăvara acestui an, acum ştim care sunt condiţiile pentru ca măsurile de normă sanitară să fie respectate. (…) Dacă toată lumea va păstra regulile de bază care se rezumă la purtarea corectă a măştii, dezinfectarea mâinilor şi păstrarea distanţei, atunci riscul de infectare în secţii e redus la minimum”, a spus preşedintele Klaus Iohannis.