Confidenţialitate

Klaus Iohannis, despre decizia PSD-PNL de a avea candidați separați la Primăria București: „Cert, nu este un mare succes” / „Crearea acestei coaliții a fost încurajată de mine. Am avut nevoie de un guvern stabil” | VIDEO

Prședintele Klaus Iohannis a afirmat marți, 23 aprilie, că decizia PNL-PSD de a propune candidați separați la Primăria București în urma unor discuții de 13 ore „nu este un mare succes al coaliției”. Șeful statului a spus ulterior că „important este ca această soluție de candidați separați pe București să nu ducă la niște lupte electorale în interiorul coaliției care pe urmă s-ar reflecta negativ asupra activității Guvernului”.

Klaus Iohannis, despre decizia coaliției PSD-PNL de a avea candidați separați la Primăria București: „Cert, nu este un mare succes al coaliției”

„Cert, nu este un mare succes al coaliției. Prefer să nu comentez alegerile coaliției în materie de ales candidați și de felul în care se vor poziționa. Nu am fost acolo ca să fiu în contact nemijlocit. Am aflat rezultatele. Important este ca această soluție de candidați separați pe București să nu ducă la niște lupte electorale în interiorul coaliției care pe urma s-ar reflecta negativ asupra activității Guvernului”, a declarat Iohannis.

El a mai spus că „toată lumea își amintește că crearea acestei coaliții a fost încurajata de mine, pentru că am avut nevoie de un guvern stabil, cu o majoritatea serioasă în Parlament, pentru a trece România cu bine prin toate crizele syuccesive pe care le-am avut, lucru care s-a întâmplat. Obiectivul acestei coaliții a fost stabilit. Obiectivul a fost atins. În toiul campaniilor electorale va fi un pic mai complicat de a menține buna înțelegere la cote maxime”.

Klaus Iohannis se află în perioada 22-24 aprilie într-o vizită oficială în Coreea de Sud, la invitația omologului sau, Yoon Suk Yeol.

Sursa foto: Presidency.ro

Citește și: Klaus Iohannis: „Am semnat astăzi Declarația comună privind consolidarea parteneriatului strategic România-Republica Coreea” / „Intenționăm să avansăm cooperarea în domeniul apărării” | VIDEO | LIVE TEXT