Confidenţialitate

Klaus Iohannis: „Am semnat astăzi Declarația comună privind consolidarea parteneriatului strategic România-Republica Coreea” / „Intenționăm să avansăm cooperarea în domeniul apărării” | VIDEO

Președintele Klaus Iohannis a declarat în timpul vizitei oficiale în Coreea de Sud că marți, 23 aprilie, alături de președintele sud-coreean Yoon Suk Yeol a adoptat „Declarația comună privind consolidarea parteneriatului strategic România-Republica Coreea, care stabilește politica de cooperare în următorii 10 ani”.

Klaus Iohannis, despre decizia coaliției PSD-PNL de a avea candidați separați la Primăria București: „Cert, nu este un mare succes al coaliției”

„Cert, nu este un mare succes al coaliției. Prefer să nu comentez alegerile coaliției în materie de ales candidați și de felul în care se vor poziționa. Nu am fost acolo ca să fiu în contact nemijlocit. Am aflat rezultatele. Important este ca această soluție de candidați separați pe București să nu ducă la niște lupte electorale în interiorul coaliției care pe urma s-ar reflecta negativ asupra activității Guvernului”, a declarat Iohannis.

El a mai spus că „toată lumea își amintește că crearea acestei coaliții a fost încurajata de mine, pentru că am avut nevoie de un guvern stabil, cu o majoritate serioasă în Parlament, pentru a trece România cu bine prin toate crizele succesive pe care le-am avut, lucru care s-a întâmplat. Obiectivul acestei coaliții a fost atins. În toiul campaniilor electorale va fi un pic mai complicat de a menține buna înțelegere la cote maxime”, a spus Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis: „Intenționăm să avansăm cooperarea în domeniul apărării”

  • Parteneriatul nostru strategic are rezultate croncrete în numeroase domenii: apărare, infrastructură sau domeniul energetic.
  • Împreună cu președintele coreean am adoptat astăzi Declarația comună privind consolidarea parteneriatului strategic România-Republica Coreea, care stabilește politica de cooperare în următorii 10 ani, în beneficiul țărilor și al cetățenilor noștri. Dialogul politic și de securitate, cooperarea economică, precum și cooperarea în domeniul culturii, al educației și al contactelor umane – cei trei piloni esențiali.
  • „Intenționăm să avansăm cooperarea în domeniul apărării, inclusiv din perspectiva finalizării negocierilor parteneriatului de securitate Uniunea Europeană – Republica Coreea.
  • „În domeniul energiei nucleare, cooperarea noastră s-a dezvoltat mult”.

Klaus Iohannis se află în perioada 22-24 aprilie într-o vizită oficială în Coreea de Sud, la invitația omologului sau, Yoon Suk Yeol.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Citește și: Cătălin Tolontan, despre discuțiile coaliției de renunțare la candidatura lui Cătălin Cîrstoiu: „I-au spus că șansele lui sunt mici” / „El s-a ridicat de pe scaun și și-a chemat mașina – același BMW X6” | AUDIO