Confidenţialitate

Klaus Iohannis: Ne situăm pe un platou în privinţa îmbolnăvirilor – AUDIO

Președintele Klaus Iohannis a declarat vineri că România a ajuns pe un platou în ceea ce privește numărul infectărilor cu coronavirus, susținând că acest lucru este dovada faptului că măsurile luate de autorități au fost cele corecte. ”Avem un optimism moderat pentru că ne situăm pe un platou la numărul de cazuri. Putem spune că măsurile luate de autorități au fost cele corecte, adecvate”, a pus președintele într-o declarație de presă de la Palatul Cotroceni.

”Numărul persoanelor vindecate este egal din păcate cu numărul persoanelor detectate cu această boală, să vedem dacă acest trend se confirmă. Lucrurile vor arăta și mai bine dacă respectăm în continuare cu sfințenie aceste măsuri. Dacă o facem, peste o săptămână-două vom avea rezultate care să arate o îmbunătățire netă a situației”, a declarat președintele la Palatul Cotroceni.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Pe de altă parte, președintele susține că vaccinarea împotriva covid va fi tratată ca o problemă de siguranță națională.

”Campania de vaccinare trebuie să fie un succes și este o chestiune de securitate națională”, a mai spus Iohannis, care a anunțat o ședință lunea viitoare cu miniștri Apărării, Sănătății și de Interne.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.