Klaus Iohannis, mesaj important despre independența justiției

Preşedintele Klaus Iohannis s-a întâlnit, marţi, la Palatul Cotroceni, cu şefii misiunilor diplomatice acreditaţi la Bucureşti.

“Pentru a ne asigura prezentul și viitorul, trebuie să răspundem riscurilor printr-un stat performant, o Românie puternică, un stat în care democrația liberală și statul de drept sunt deplin consolidate cu o justiție independența și eficientă”, a spus președintele Klaus Iohannis în discursul susținut la Cotroceni la întâlnirea cu ambasadorii străini acreditați la București.

Președintele a menționat și protestele din ultimul an, proteste venite din partea societății civile ca reacție a modificărilor legilor justiției, a codului fiscal și a codului penal.
“Avem o societate matura care a dovedit deja ca este capabila sa lupte admirabil pentru valorile in care crede, dar aceasta societate matura are nevoie de un stat care trebuie sa fie pe masura ei”, a mai spus Klaus Iohannis.

Presedintele a mai spus ca cei trei piloni ai politicii externe a Romaniei sunt parteneriatul strategic cu SUA si apartenenta la UE si NATO.

În urmă cu un an de zile, în mijlocul scandalului pornit de la OUG 13, Președintele Klaus Iohannis anunța că intenționează să convoace un referendum pe teme de jurtiție.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS