Klaus Iohannis merge cu trenul la o dezbatere dedicată împlinirii a 100 de ani de la Marea Unire

UPDATE: Klaus Iohannis a postat, pe Facebook, o fotografie din tren și a făcut o scurtă declarație în fața jurnaliștilor care-l așteptau în gara din Ploiești.

Klaus Iohannis a ajuns în Gara Ploieşti Sud în jurul orei 17.00 şi a spus că a fost o călătorie plăcută.

„A fost o călătorie foarte plăcută. A trecut ceva timp şi am vrut să văd personal cum se circulă cu trenul, iar această călătorie a fost plăcută. Am vrut să dau şi un semnal despre nevoia de mobilitate, care face parte din conceptul de stat modern”, a afirmat Iohannis.

El a mai spus că pe ruta Bucureşti-Ploieşti lucrurile funcţionează rezonabil, dar este nevoie de o mai mare implicare din partea celor responsabili.

„Mi-ar fi dificil să merg cu trenul de la Bucureşti la Sibiu, pentru că ar dura foarte mult. Lumea zice că o călătorie cu trenul până la Sibiu durează şapte ore, ceea ce nu este rezonabil”, a mai spus Iohannis

Întrebat dacă şi-a cumpărat bilet şi cât costă, el a răspuns: „Credeţi că merg fără bilet? (..) În jur de 26 de lei, cu clasa 1„.

De asemenea, întrebat despre întârzierile pe care le acumulează trenurile, Iohannis a răspuns: „Şi acesta este un aspect dacă vrem să folosim trenul pentru a circula prin ţară şi bine ar fi să ajungem iarăşi acolo”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Preşedintele Klaus Iohannis merge cu trenul la Ploiești, unde participă astăzi la dezbaterea „Oraşele României la 100 de ani de la Marea Unire. Un viitor SMART pentru Ploieşti”.

Dezbaterea este organizată de autorităţile locale și are loc în contextul în care ne apropiem de intrarea în anul Centenarului Marii Uniri.

„Este un prilej important în care se poate trage linie, se poate face o analiză în legătură cu locul în care se află România în acest moment, în ce stadiu de dezvoltare sunt comunităţile României, dar este şi un prilej important pentru aleşi să-şi informeze cetăţenii în legătură cu perspectivele pe care le au în vedere privind dezvoltarea zonelor rurale şi urbane în România în perioada următoare” – a declarat purtătorul de cuvânt al președinției, Mădălina Dobrovolski.

Dezbaterea, la care vor participa aleşi locali, reprezentanţi ai mediului academic şi de afaceri, are loc miercuri, de la ora 17:30 la Universitatea Petrol – Gaze din Ploieşti.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS