Klaus Iohannis: Ludovic Orban și-a depus mandatul de prim-ministru desemnat

Președintele Klaus Iohannis a declarat, la începutul declarației de presă de la Palatul Cotroceni, că Ludovic Orban și-a dat demisia din funcția de prim-ministru desemnat.

“În consecință, voi convoca consultări cu partidele parlamentare, începând de mâine la ora 16 până la ora 20”, a spus Klaus Iohannis, care a menționat că “Orban rămâne prima mea opțiune”.

Declarațiile președintelui:

Motivația este pe cât de simplă, pe atât de clară. Regulamentul prevede un termen de 15 zile în care să se pronunțe camerele reunite, iar acestea s-au epuizat fără să se fi votat.

Nu are rost să începem să numărăm. Nu dorim un blocaj, mergem mai departe, România trebuie guvernată.

În esență se datorează situația PSD-ului care a boicotat ședința de ieri. În acest mod riscăm să intrăm într-un blocaj, ori asta e ultimul lucru pe care ni-l dorim.

Am acceptat această depunere de mandat din partea domnului Orban. În consecință, voi convoca consultări cu partidele parlamentare, care vor începe mâine la ora 16 și se vor termina tot mâine, în jurul orei 20. După, voi veni și voi declara ce s-a discutat și care sunt concluziile.

Sunt foarte mulțumit de munca depusă de domnul Orban, ca premier și ca premier interimar. A reușit acest guvern să facă într-un termen foarte scurt lucruri care au fost absolut necesare, ca bugetul, reglementări importante în multe domenii.

Subliniez nu doar că nu aș avea ce să-i reproșez, ci aș avea pentru ce să-l laud. Procedura în Parlament nu s-a blocat din cauza lui, întreg blocajul s-a produs din cauza PSD care mai întâi a tras de timp cu audierile făcute într-o săptămână, termenul pentru vot. Se vede clar intenția de a bloca acest demers.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS