Confidenţialitate

Klaus Iohannis le cere românilor să nu se expună la riscuri inutile | AUDIO

Președintele Klaus Iohannis face apel la români să păstreze regulile de distanțare și protecție în noaptea de Înviere. Șeful statului le cere românilor să evite aglomerările pentru a evita expunerea la riscuri inutile.

”Esența credinței creștine este iubirea aproapelui și ce altă dovadă mai frumoasă de iubire putem da de Paște decât grija de a-i proteja pe ceilalți. respectul față de sănătatea și viața semenilor noștri”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Este pentru al doilea an când românii sărbătoresc Paștele în condiții epidemiologice dificile, dar anul acesta există și vești bune, legate de campania de vaccinare, mai spune președintele Klaus Iohannis.

”Să nu ne amăgim singuri, pandemia încă nu a dispărut. Știu că este greu, știu că, de mai bine de un an, am renunțat la viața noastră obișnuită. Dar împreună am reușit să depășim o perioadă foarte dificilă iar revenirea la normalitate este din ce în ce mai aproape. Vaccinarea este singura cale de a pune capăt acestei pandemii și de a ne recâștiga dreptul la o viață normală, fără restricții. Stă doar în puterea fiecăruia dintre noi. Așa că, vă invit pe toți să vă vaccinați”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Președintele spune că măsurile pe care autoritățile le iau în calcul pentru a crește accesibilitatea la vaccinul anticoronavirus va duce la atingerea obiectivului de 5 milioane de persoane vaccinate până la finalul lunii iunie.

”Dacă nu ne vaccinăm într-un număr suficient de mare, vom purta masca și vom avea restricții încă mult timp de acum încolo. Dacă ne vaccinăm, vom scăpa aproape de toate restricțiile. Vor exista centre de vaccinare foarte accesibile, din ce în ce mai mult se va renunța la programări, la rezervări. Eu sunt oprimist și cu siguranță românii vor fi de partea noastră”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.