Klaus Iohannis la Consiliul Național PNL: Trebuie să reinstaurați normalitatea în România

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat că este nevoie de ‘o alternativă raţională’ în locul actualei guvernării, context în care a punctat că PNL trebuie să fie un partid unit, puternic şi solid.

„Acest stil de conducere iraţional nu poate să continue. Este nevoie de o alternativă. Este nevoie de o alternativă raţională, trebuie să faceţi tot ce se poate pentru a reinstaura raţionalitatea şi normalitatea în România. Pentru asta, (…) e nevoie ca PNL să fie un partid unit, puternic, solid. Şi puteţi! Fiţi hotărâţi! Construiţi-vă un program politic solid, serios. Fiţi uniţi şi puternici şi mergeţi şi spuneţi oamenilor ce vreţi cu România, mergeţi între oameni spuneţi-le că aveţi soluţii pentru economia românească, pentru finanţele publice din România, că ştiţi cum se face adevărata reformă administrativă, că pentru voi contează tinerii, că pentru voi contează românii din Diaspora, că pentru voi justiţia contează, oamenii trebuie să creadă că justiţia nu este doar eficientă, este dreaptă şi pentru asta să luptaţi. Spuneţi oamenilor că ştiţi cum trebuie guvernată ţara. (…) Nu aşteptaţi o campanie electorală. Prea des aud: avem un blocaj media, nu ajungem să comunicăm. Nu există aşa ceva! Oamenii sunt afară, vă aşteaptă!”, a spus Iohannis, la reuniunea Consiliului Naţional al PNL.

El le-a cerut liberalilor să le explice românilor cum se poate construi „o conducere raţională”.

„Spuneţi oamenilor cum se poate construi o conducere, o guvernare normală, raţională. Avem nevoie în România de un Guvern al raţionalităţii naţionale. Explicaţi oamenilor de ce aşa nu se poate. Explicaţi-le că aveţi soluţii pentru a înlocui o conducere incompetentă şi toxică cu o conducere pentru oameni, pentru România!”, a afirmat şeful statului.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Eu mă lupt, de la început, pentru o Românie puternică, pentru o Românie democratică, pentru o Românie europeană, pentru o Românie prosperă! Noi am declarat împreună aceste lucruri în 2014. Eu mă lupt pentru a îngrădi efectele nefaste ale acestei guvernări pesediste. Eu mă lupt cu abuzurile PSD, lupt împotriva abuzurilor PSD. Vă invit să faceţi la fel! (…) Eu mă implic, mă lupt, pentru o Românie puternică, pentru o Românie europeană, pentru o Românie prosperă. Şi vă întreb: sunteţi alături de mine în această luptă? Sunteţi alături de mine în această luptă?”, a întrebat şeful statului, primind răspuns afirmativ din sală.

La finalul discursului, el le-a transmis liberalilor să fie puternici.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS