Klaus Iohannis îl desemnează tot pe Ludovic Orban pentru funcția de premier

Președintele României a declarat, vineri, că propunerea sa pentru funcția de premier al României este Ludovic Orban, acesta fiind singura propunere pe care a primit-o de la partidele politice, în urma consultărilor.

Klaus Iohannis a subliniat că este “posibil să avem un vot de învestire în Parlament chiar mâine”.

Preșendintele spune că a primit asigurări de la toae partidele parlamentare că îl vor susține pe Ludovic Orban la vot.

„Mă aștept de la toți politicienii responsabili să fie parte a acestui efort comun, în așa fel încât să ne putem concentra 100% pe combaterea efectelor infecției cu coronavirus”, a afirmat șeful statului.

Nu este loc de răfuileli politice, ci de soluții și foarte urgente. Mă aștept de la toate partidele, de la toți politicienii, să fie parte a acestui efort de finalizare a acestei crize politice, să ne putem concentra 100% pe combaterea epidemei.

Avem în momentul de față un guvern în funcțiune, guvernul Ludovic Orban, care a lucrat foarte serios și foarte bine, indiferent dacă a lucrat cu puteri depline sau interimar. Rezultatele se văd, avem relativ puține cazuri de infecție cu coronavirus în România”, a concluzionat Iohannis.

Reamintim, președintele a decis să facă consultările cu partidele parlamentare, în vederea desemnării candidatului pentru funcția de Prim-ministru, prin sistem de teleconferință.

Criza politică a apărut după ce ieri, Florin Cîțu și-a depus mandatul cu puțin timp înaintea votului de învestitură.

Cu toate acestea, desemnarea lui Orban este sub semnul întrebării, în condițiile în care în prezent, este izolat la Vila Lac 1, după ce a intrat în contact cu Vergil Chițac, parlamentarul PNL confirmat cu coronavirus.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS