Klaus Iohannis îi recomandă lui Liviu Dragnea să se retragă de la șefia PSD

Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv la doi ani de închisoare cu suspendare în dosarul Referendumul. Potrivit deciziei instanței supreme, Dragnea le-a ordonat liderilor PSD din țară să scoată cât mai mulți oameni la referendumul privind demiterea lui Traian Băsescu, președintele în funcție la acea vreme. Liviu Dragnea a fost găsit vinovat că și-a folosit influența sau autoritatea de lider al PSD, pentru a obține foloase necuvenite, de natură electorală.

Klaus Iohannis îi recomandă lui Liviu Dragnea să se retragă de la șefia PSD, în urma deciziei instanței supreme. Șeful statului a scris pe pagina sa de socializare că, pentru sănătatea sistemului politic românesc, nu este în regulă ca un mare partid politic să fie condus de un lider condamnat penal prin sentință definitivă.

Ieri a fost o ședință fulger a conducerii PSD în care s-a decis ca Liviu Dragnea să nu demisioneze din funcția de președinte al partidului. Se pare că nu toți politicienii de la vârful PSD sunt de acord cu rămânerea lui Liviu Dragnea în funcția de președinte al partidului. Președintele executiv al formațiunii, Valeriu Zgonea – al doilea om din PSD – ia în calcul să demisioneze, nemulțumit probabil de decizia luată în Comitetul Executiv.