Confidenţialitate

Iohannis îi critică pe parlamentarii care au condiționat prelungirea stării de urgență | VIDEO

Șeful statului i-a criticat dur pe politicienii “care încearcă să obțină capital electoral de pe urma pandemiei”.

Klaus Iohannis a vorbit și despre parlamentarii opoziției, care au impus anumite condiții pentru a vota prelungirea stării de urgență, spunând că “majoritatea parlamentară fără legitimitate votează populist măsuri fără suport economic”.

Totodată, președintele a spus și că “Este complet imoral să punem pe umerii tinerilor factura promovată de politicieni iresponsabili”. 

Declarațiile lui Klaus Iohannis:

“Trăim o perioadă dificilă care va marca la scară istorică nu doar România, ci toată lumea. Va trebui să separăm ce funcționează de ce nu funcționează. Vedem clar efectele dezastruoase ale modului toxic de a gândi și de a acționa, conform căruia “Lasă că merge și așa”.

Așa nu se mai poate. Schimbarea va fi însă imposibilă din păcate în cazul politicienilor care și în aceste zile dramatice se gândesc la beneficii electorale și după ce au distrus bugetul României, fac propuneri greșite și care împovărează o țară pe care au lăsat-o expusă și vulnerabilă.

Majoritatea parlamentară fără legitimitate votează populist măsuri fără suport economic. Am făcut un apel insistent încă de la începutul crizei către politicieni să abandoneze discursul demagogic și să nu obțină capital electoral din suferința oamenilor.

Este revoltător să-i vedem dând lecții pe cei care au lăsat spitalele fără resurse, care au gonit oameni competenți și au distrus sistemul public.

Cum poate fi catalogat un politcian care pune sub semnul întrebării necesitatea stării de urgență, sau condiționează votul de niște măsuri imposibil de implementat. Politcienii pot să ajute cu sfaturi și idei, dar să nu instige și să fie populiști.

Orice gest și atitudini contrare recomandărilor specialiștilor pot avea consecințe tragice. Avem destule exemple negative. Am încredere că autoritățile competente rămân vigilente. Nimeni dintre cei care au făcut nereguli, nu trebuie să stea liniștit crezând că va scăpa de lege.

Această criză ne-a dat lecții dureroase. Am tot vorbit de restricții și constrângeri și mulți români au dat un exemplu de civism în această perioadă dificilă. Cei mai mulți respectă distanțarea socială, stau acasă, dau un examen al maturității lor.

Suntem în prag de sărbători pascale pe care le vom petrece în condiții atipice. Să facem împreună acest efort, ca să fim cât mai repede aproape de părinții, copiii și bunicii noștri.”

Declarațiile președintelui, la scurt timp după ce Parlamentul a aprobat prin vot online prelungirea stării de urgență, cu 404 voturi “pentru”.

X