Confidenţialitate

Klaus Iohannis: Guvernanții nu vor lua măsuri de austeritate pentru ca România să iasă din criza economică | AUDIO

Klaus Iohannis spune că, spre deosebire de acum 10 ani, când s-au tăiat salarii și diverse cheltuieli, acum se va proceda diferit: se vor face investiții și se vor finanța numeroase lucrări.

Președintele Klaus Iohannis a spus că este concluzia la nivelul Uniunii Europene, după cel mai recent euro-summit:

”Concluzia cea mai importantă din această criză – ieșirea nu se realizează prin austeritate, ci prin investiții. Acum 10 ani s-a încercat ieșirea din criză prin austeritate. Rezultatul nu a fost unul bun. Această criză economică o vom depăși cheltuind bani, băgând bani în infrastructură, în economia reală și, cu siguranță, vom vedea în foarte scurt timp deja rezultatele dar pentru omul de rând se va vedea în buzunar”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Klaus Iohannis respinge acuzațiile opoziției. PSD susține că guvernanții ar pregăti măsuri anti-criză care ar presupune tăieri și înghețări de venituri.

Declarațiile lui Klaus Iohannis au venit în condițiile în care în Parlament este dezbătută acum moțiunea de cenzură a PSD, prima care vizează Cabinetul Cîțu:

”Cu toții, și experți, și bancheri și politicieni am învățat lecția de acum 10 ani și de data aceasta nu se vor aplica politici de austeritate. Știu că există o întreagă discuție, acum sunt unii în Parlament care încearcă să spună că se merge spre soluții de austeritate. Fals. Nu asta este soluția. Soluția e să investim”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.