Confidenţialitate

Klaus Iohannis: Grădinițele, școlile și universitățile nu se vor mai redeschide în acest an școlar

Grădinițele, școlile și universitățile nu se vor mai redeschide în acest an școlar, a anunțat Klaus Iohannis. Se continuă învățământul la distanță, iar situația școlară se încheie în condiții speciale.

„Nu putem vorbi despre o relaxare sau încetinire a epidemiei. Trebuie să ținem cont de câteva cont de lucruri destul de simple. Faptul că elevii s-ar duce la școală ar implica două riscuri mari: să ducă boala la școala și să o ducă de la școală acasă.

Am vrut să știm ce fac alte țări. Unele din UE nu mai doresc să redeschidă școlile. În alte câteva țări, situația se evaluează. În Franța s-au deschis experimental școlile și după puține zile, zeci de elevi au fost testați pozitiv și profesorii au ajuns la ATI.

Astfel, s-a decis astăzi ca pentru majoritatea elevilor, în acest an școlar, grădinițele, școlile și universitățile nu se mai redeschid. Elevii și studenții nu se mai întorc fizic la cursuri. Anul școlar se termină pe 12 iunie. Până atunci vor continua cursurile online. Mediile se vor încheia cu notele pe care le au acum, iar cu excepții se pot face evaluări suplimentare.

Grădinițele, școlile, universitățile nu se redeschid. Se vor redeschide în septembrie.

Sunt și niște excepții – elevii din clasele a VIII-a, a XII-a și a XIII-a vor putea reveni la școală între 2-12 iunie pentru a se pregăti pentru examenele naționale. Vor fi cel mult 10 elevi într-o clasă”, a transmis Klaus Iohannis.

Declarațiile președintelui sunt analizate, în direct la Europa FM, într-o Ediție specială Știrile Europa FM, moderată de Cătălin Striblea.

https://www.facebook.com/europafmromania/videos/928838824218452/