Confidenţialitate

Klaus Iohannis discută despre Buget cu liderii Coaliției de guvernare | AUDIO

Premierul şi liderii Coaliţiei de guvernare, discută cu preşedintele Klaus Iohannis despre proiectul de buget pentru acest an, proiect aflat acum în dezbatere publică.

Reprezentanţii Coaliţiei au s-au reunit la prânz pentru a tranşa conflictele apărute în urma stabilirii bugetului pentru fiecare minister în parte. Premierul Florin Cîţu transmitea după această şedinţă că discuţiile din spaţiul public sunt generate de neînţelegerea cifrelor prezentate în proiectul de buget.

Cele mai mari discuţii pleacă de la sporurile pentru salariaţii din sistemul de stat. Premierul vrea ca acestea să fie acordate în funcţie de performanţe şi spune că o eventuală plafonare sau tăiere va fi făcută prin amendamente la legea bugetului

”În ultimii doi ani de zile am văzut că cheltuielile cu salariile s-au dublat. Eu nu cred că performanța în sectorul public s-a dublat”, a declarat premierul.

Iar dezbaterea va fi făcută în Parlament, spune şi vicepremierul Dan Barna.

”O parte dintre sporuri, consider, și sunt foarte ferm pe poziția aceasta, trebuie eliminate”, spune Barna.

Un alt subiect care a ridicat discuţii îl reprezintă banii acordaţi Ministerului Sănătăţii. Mai mulţi faţă de anul trecut, după cum spune premierul, insuficienţi după cum declară ministrul Sănătăţii.

”Nu este suficient, și principala problemă sunt costurile care vin în acest an și probabil nu se vor repeta în 2022”, a declarat Voiculescu.

Ministrul Sănătăţii mai spune că are asigurări că se vor găsi soluţii pentru cheltuielile din sănătate.

PSD critică bugetul prezentat de Coaliţie. Senatorul PSD Radu Oprea spune că banii nu vor ajunge pentru tot anul.

”Banii  din acest buget ajung doar pentru 9 luni”, este de părere Oprea.

Social democraţii au anunţat că vor depune în Parlament, mai multe amendamente la proiectul de buget, aflat acum în dezbatere publică.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.