Confidenţialitate

Iohannis: Din păcate, președinta Comisiei a intrat în autoizolare, după ce ne-am salutat la începutul ședinței

Klaus Iohannis anunță că s-a întâlnit cu Președinta Comisiei Europene, care a intrat în autoizolare, la începutul ședinței Consiliului European. Președintele dă însă asigurări că și-a luat măsuri de protecție adecvate și este bine.

”Din păcate, chiar astăzi Președinta Comisiei a intrat în autoizolare, după ce ne-am salutat la începutul ședinței.

În cazul meu, nu există niciun pericol. Am păstrat distanța, am avut amândoi mască și doamna von der Leyen a fost testată negativ chiar în această dimineață”, a transmis Klaus Iohannis, în urmă cu puțin timp.

Președintele s-a arătat îngrijorat și de numărul crescut de cazuri Covid-19 din țară, reluând apelul către populație pentru a respecta regulile sanitare și de distanțare.

”Cu această ocazie, reiterez importanța extraordinară a măsurilor preventive. Gândiți-vă cum ar fi fost dacă n-aș fi avut mască, sau dacă doamna Președinte nu ar fi avut mască, sau dacă n-am fi păstrat distanța!

Este evident că instrumentele de care dispunem pentru a îngrădi răspândirea acestei boli sunt, în esență, simple. Sunt la îndemâna noastră – este masca, este distanța, este igiena mâinilor și atunci suntem mult, mult mai siguri. La noi în țară, din păcate, și astăzi am fost foarte amărât când am citit că avem iarăși peste 4.000 de cazuri.

Dragi români, respectați aceste reguli simple, pentru ca împreună să putem să îngrădim răspândirea acestei boli”, a spus Klaus Iohannis.