Klaus Iohannis, despre proiectul de țară: ”Avem nevoie de o guvernare responsabilă și de eliminarea corupției”

Avem nevoie de o guvernare responsabilă și de eliminarea corupției – iată mesajul președintelui Klaus Iohannis, prezent la lansarea strategiei Guvernului „România competitivă”.

Șeful statului crede că acordarea contractelor cu dedicație trebuie să înceteze.

Banul public trebuie cheltuit în folosul cetățenilor, a spus Klaus Iohannis.

Avem nevoie de o guvernare responsabilă, realistă, care să treacă dincolo de termenul scurt și latura cantitativă în favoarea termenului lung și abordărilor calitative. Asta înseamnă consecvență, transparență și simplificare fiscală, decuplarea clientelei de orice fel de la banul public prin eliminarea corupției și reducerea birocrației”, a spus șeful statului.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Președintele Klaus Iohannis a mai afirmat că proiectul de ţară trebuie să includă şi regândirea relaţiei dintre stat şi cetăţean.

A fi cetățean nu înseamnă doar a avea obligații fiscale către stat, ci a avea și dreptul legitim de a pretinde la stat corectitudine, tratament egal și eficiență în cheltuirea banului public – adică bună guvernare. Avem nevoie de o economie sănătoasă care să nu stea un an în exporturi, un an în consum și altădată în alocări bugetare motivate electoral”, a adăugat președintele Klaus Iohannis.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Prezent la lansarea strategiei Guvernului „România competitivă„, preşedintele a spus că solicită Executivului ca strategia de dezvoltare să vizeze nu doar dimensiunea economică, dar şi priorităţile României în actualul context european.

Preşedintele a declarat că, din perspectiva proiectului de ţară, România are nevoie de „o guvernare responsabilă, realistă, consecvenţă pe cale reformelor, transparenţă, decuplarea clientelei de la banul public, prin eliminarea corupţiei şi reducerea birocraţiei”. Şeful statului a mai afirmat că proiectul de ţară trebuie să includă şi regândirea relaţiei dintre stat şi cetăţean.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS