Confidenţialitate

Klaus Iohannis, despre PNRR: Forțele politice responsabile să iasă din logica îngustă de partid și să fie solidare | AUDIO

Președinte Klaus Iohannis le cere toturor politicienilor, autorităților și companiilor private să se implice pentru ca banii ce vor fi accesați prin PNRR, respectiv 29,2 miliarde de euro, să fie folosiți bine și rapid.

Luni, Ministerul Proiectelor Europene va trimite Comisiei Europene planul de atragere a banilor, iar Guvernul comunitar ar trebui să-l aprobe.

România ar putea obține peste 7 miliarde de euro numai pentru infrastructura de transport. Președintele Klaus Iohannis:

„Acum este momentul ca toate forțele politice responsabile să iasă din logica îngustă de partid, să dea dovadă de solidaritate. Fac un apel la guvernanți să continue demersurile, inclusiv cele de comunicare, astfel încât la nivel central să fie foarte clare procedurile pentru accesare proiectelor și termenele pentru finalizarea reformelor.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În PNRR, România și-a asumat, printre multe alte obiective, să construiască zeci de școli noi, creșe, centre de sănătate în zone rurale, să conecteze localități la rețele de apă dar și facă reforme, a administrației publice și a pensiilor.

Șeful statului spune că odată cu acest plan, România are o șansă istorică să se schimbe în bine:

„Planul Național de Redresare și Reziliență este un plan ambițoos, pe care-l susțin, dar bucuria finalizării lui este doar o bucurie de etapă. Am făcut primul pas, unul important, dar adevărata provocare de acum începe, pentru că implementarea la timp a tuturor componentelor care alcătuiesc acest plan este absolut esențială.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.