Klaus Iohannis despre cazul Caracal: “Demisiile tuturor celor care au gestionat greșit acest caz sunt obligatorii”

Președintele Klaus Iohannis a intervenit, pentru a doua oară, în discuțiile provocate de cazul Caracal.

O adolescentă de 15 ani a sunat de trei ori, din acel oraș, la numărul pentru situații de urgență 112 ca să anunțe că a fost răpită.

Poliția și procurorii au intervenit la domiciliul suspectului din acest caz abia după 19 ore.

Șeful demis al IGPR, Ioan Buda, a anunțat că Alexandra, tânăra care a sunat la 112, a murit.

„Îmi pare rău că a pierit această fetiță”, a spus el.

Anchetatorii încearcă să identifice o a doua presupusă victimă, din județul Dolj, care a dispărut în urmă cu mai bine de o lună.

Într-un comunicat de presă transmis vineri seară, Klaus Iohannis “subliniază că demisiile tuturor celor care au gestionat greșit acest caz, cu urmări atât de dramatice, sunt obligatorii. Pentru garantarea siguranței românilor și pentru a preîntâmpina situații similare, demisiile nu sunt însă nici pe departe suficiente”.

“Președintele României subliniază că demisiile tuturor celor care au gestionat greșit acest caz, cu urmări atât de dramatice, sunt obligatorii. Pentru garantarea siguranței românilor și pentru a preîntâmpina situații similare, demisiile nu sunt însă nici pe departe suficiente.

Atât timp cât corupția, incompetența, promovarea pe alte criterii decât profesionalismul vor fi încurajate de unii decidenți politici, întreaga societate va avea de suferit. Pentru ca astfel de drame precum cea de la Caracal să nu se mai repete, este esențială și eliminarea acestor cauze profunde care au făcut-o posibilă”, se arată în comunicat.

Comunicatul integral:

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a avut, în cursul zilei de vineri, 26 iulie a.c., o serie de discuții telefonice cu ministrul de Interne, Nicolae Moga, precum și cu directorul STS, Ionel Sorinel Vasilca, în legătură cu tragedia de la Caracal.

Președintele Klaus Iohannis le-a cerut acestora ca cercetările legate de acest caz extrem de grav să fie desfășurate cu maximă celeritate și le-a transmis că la ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării care va avea loc marți așteaptă să îi fie prezentată o primă evaluare asupra situației.

Președintele României subliniază că demisiile tuturor celor care au gestionat greșit acest caz, cu urmări atât de dramatice, sunt obligatorii.

Pentru garantarea siguranței românilor și pentru a preîntâmpina situații similare, demisiile nu sunt însă nici pe departe suficiente.

Atât timp cât corupția, incompetența, promovarea pe alte criterii decât profesionalismul vor fi încurajate de unii decidenți politici, întreaga societate va avea de suferit.

Pentru ca astfel de drame precum cea de la Caracal să nu se mai repete, este esențială și eliminarea acestor cauze profunde care au făcut-o posibilă.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS