Klaus Iohannis: „Dacă s-a ajuns în această fază să decidă CCR, bineînțeles că voi aștepta hotărârea Curții și pe urmă voi acționa constituțional”

„Dacă s-a ajuns în această fază să decidă CCR, bineînțeles că voi aștepta hotărârea Curții și pe urmă voi acționa constituțional. Veți vedea că punctul nostru de vedere este consolidat. Deocamdată nu mai fac nimic în această speță până când CCR nu va lua o decizie”, a declarat Klaus Iohannis, întrebat dacă va lua o decizie privind numirile de la Dezvoltare și Transporturi.

Președintele a afirmat că intenționa să discute cu premierul Viorica Dăncilă la ședința CSAT de săptămâna viitoare.

„Exact asta a fost intenția mea, dar aici doamna premier s-a grăbit foarte mult. Avem marți CSAT și o astfel de discuție în marja CSAT ar fi fost bună. Ar fi fost elegant și aș fi aflat argumentele, iar domnia sa ar fi aflat argumentele mele. Acum le va afla la Curtea Constituțională”, a spus Iohannis.

Prin amânarea luării unei decizii, președintele neagă că ar îngreuna activitatea Executivului și reproșează premierului că nu a explicat public motivele care au stat la baza remanierilor.

„Nu se blochează nicio activitate a Guvernului. (…) De exemplu putea doamna premier să se prezinte la mine cu niște argumente. Dacă tot vine vorba de argumente, dați-mi voie să menționez niște lucruri care deranjează foarte mult. A venit cu o prezentare de remaniere fără a spune public de ce trebuie revocați. Revocarea e o sancțiune politică. Nu este de plăcere. Așadar doamna premier avea obligația să se prezinte în fața națiunii și să prezinte argumentele pentru remaniere, de ce anumiți miniștri sunt revocați. Această manieră de a conduce guvernul de la partid este una care credeam că s-a terminat în 1989”, a declarat Klaus Iohannis.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS