Confidenţialitate

Klaus Iohannis dă de înțeles că nu va promulga legea privind eliminarea celor 102 taxe

Președintele Klaus Iohannis dă de înțeles că nu va promulga legea care elimină peste 100 de taxe – așa numita ”Legea Dragnea”.

Proiectul a trecut în timp record de Parlament (aproximativ o săptămână) și prevede eliminarea a 102 taxe nefiscale de la 1 ianuarie anul viitor.

Șeful statului spune că nu poți modifica o lege atât de importantă fără o dezbatere.   Klaus Iohannis a criticat, la Adevărul Live, graba cu care aleșii au trecut această lege în prag de alegeri parlamentare.

Pe mine această abordare nu m-a convins deloc. Nu se poate lucra aşa. Ce să-şi imagineze un antreprenor: că azi există unele taxe, iar peste o săptămână sunt alte taxe, numai pentru că există campanie electorală”, a spus președintele.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Printre taxele eliminate se numără și cea radio-tv.

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, în unanimitate, în calitate de for decizional, proiectul de lege al PSD privind eliminarea unor taxe nefiscale, printre care şi cea radio-tv, reintrodusă de plen la cererea lui Liviu Dragnea, după ce Comisia pentru buget a decis scoaterea ei din proiect, motiv pentru care PNL ameninţă că vor depune o sesizare la CCR.

Legea a trecut cu 225 de voturi, fiind unanimitate. Pentru proiect au votat inclusiv liberalii, care au anunţat că legea, “în ansamblu”, este bună, dar critică eliminarea unor taxe, precum cea a taxei radio-tv şi a celei pentru paşapoartele temporare, care ar încuraja eliberarea lor şi ar putea crea probleme pentru regimul vizelor în state, precum SUA şi Japonia.

Prin vot, deputaţii au votat practic renunţarea la articolul privind eliminarea taxei radio-tv. Propunerea nu a întrunit numărul necesar de voturi, astfel încât s-a votat din nou forma iniţială a legii, aşa cum a venit de la Senat, în care este prevăzută eliminarea taxei radio-tv de la 1 ianuarie 2017.