Confidenţialitate

Președintele României și soția sa au vizitat joi un liceu de fete din capitala Kenyei unde au fost întâmpinați cu dans. Carmen Iohannis, invitată la dans | VIDEO

După ce a mers în safari și a văzut Parcul Național Nairobi din Kenya, președintele României Klaus Iohannis și soția sa au vizitat astăzi un liceu din capitala Kenyei. Au fost întâmpinați cu dans de un grup de fete.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Peste 15 fete, îmbrăcate festiv, cu fețele pictate și desculțe i-au întâmpinat cu un dans pe președintele Klaus Iohannis, soția sa și mai mulți oficiali kenieni din domeniul educației.

La un moment dat, una dintre fete o invită pe Carmen Iohannis să li se alăture. Soția președintelui își lasă geanta unui reprezentant al delegației prezidențiale și se alătură pentru câteva secunde fetelor care dansează. Și Klaus Iohannis este invitat, dar nu se clintește, în vreme ce un oficial kenian le face semn cu mâna fetelor să renunțe la invitație.

La final, președintele s-a fotografiat însă cu dansatoarele de la liceul din Nairobi.

Pe pagina de Facebook a unui parlamentar – Githua Wamacukuru – care a postat fotografii și clipuri video din timpul vizitei lui Klaus Iohannis, se menționează că președintele România a donat mai multe calcultoare liceului de fete din Nairobi – Uthiru Girls High School.

Președintele urmează să plece în Tanzania, iar turneul său prin Africa include și statele Senegal și Capul Verde.

Potrivit administrației prezidențiale, turneul prin Africa vizează relansarea relațiilor României cu continentul african.

Sursa foto: Captură foto / Presidency Video

Citește și: Nicolae Ciucă, despre veniturile bugetare din 2023: „A fost o greșeală în ceea ce privește estimarea veniturilor, de aceea suntem în situația în care suntem” | AUDIO