Klaus Iohannis: ”Avem oarecare dificultăți de comunicare cu Parlamentul. Ei sunt oarecum paraleli cu ce se întâmplă în România”

Prezent  la dezbaterea „Orașele României la 100 de ani de la Marea Unire. Un viitor smart pentru Ploiești”, Klaus Iohannis a comentat și situația actuală politică din România.

„În ultima vreme, avem oarecare dificultăți de comunicare cu Parlamentul. Ei sunt oarecum paraleli cu ce se întâmplă în România și este păcat”, a spus Klaus Iohannis.

„Cred că ar ajuta un pic dacă mai multă lume ar fi mai activă și i-ar vizita, de exemplu, pe parlamentari, nu pe cei de față, aceștia sunt activi, de aceea au venit, dar sunt unii care pot fi văzuți mai degrabă la televizor sau în altă parte și mai rar în contact cu cetățenii reali. Cred că aici este o pârghie insuficient exploatată”, a completat președintele României.

Klaus Iohannis a trezit numeroase reacții pe rețelele de socializare după ce s-a deplasat azi la Ploiești folosind trenul. Șeful statului a comentat, la coborârea din tren, durata mare a unor călătorii pe calea ferată. Întrebat dacă şi-a cumpărat bilet şi cât costă, el a răspuns: „Credeţi că merg fără bilet? (..) În jur de 26 de lei, cu clasa 1”.

De asemenea, întrebat despre întârzierile pe care le acumulează trenurile, Iohannis a răspuns: „Şi acesta este un aspect dacă vrem să folosim trenul pentru a circula prin ţară şi bine ar fi să ajungem iarăşi acolo”.

Dezbaterea la care a luat parte președintele este organizată de autorităţile locale și are loc în contextul în care ne apropiem de intrarea în anul Centenarului Marii Uniri.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS