Confidenţialitate

Noile intervale în care persoanele peste 65 de ani pot ieși din case

După ce a anunțat că grădinițele, școlile și universitățile nu se vor mai redeschide, în forma fizică, în acest an școlar, Klaus Iohannis a anunțat noi intervale orare dedicate persoanelor peste 65 de ani, care acum pot ieși doar între anumite ore.

”Pot ieşi din casă în două intervale, dimineaţă şi seara: între 7 – 11 și între 19 – 22 când vor putea să iasă din casă – pentru cumpărături sau mișcare în jurul casei”, a transmis Klaus Iohannis.

Anunțul a fost făcut de la  Palatul Cotroceni, după o ședință privind măsurile de gestionare a epidemiei COVID-19 cu Prim-ministrul României, Ludovic Orban, Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, Ministrul Educației și Cercetării, Monica Anisie, și șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat.

Grupul de Comunicare Strategică a raportat, luni, alte 12 decese ale unor persoane infectate cu noul coronavirus.

Bilanţul cazurilor mortale a ajuns la 631 în România.

Printre ultimele victime se numără 3 vârstnici instituționalizați în județele Galaţi şi Botoşani.

În România au fost raportate, luni, alte 303 infectări cu noul coronavirus, până la un total de 11.339.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 11.906 persoane. Alte 23.012 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.