Confidenţialitate

Iohannis: Alegerile parlamentare trebuie organizate la termen

“Actuala situație epidemiologică este îngrijorătoare dar pandemia nu va lua sfârșit nici în ianuarie, nici în martie” spune șeful statului, într-o conferință de presă susținută la această oră la Cotroceni.

Întrebat dacă se ia în calcul introducerea în carantină a Bucureștiulu, Klaus Iohannis spune că o decizie va fi luată de experți. ”Această propunere trebuie să vină de la experți, nu am auzit nicio propunere care vizează capitala sau județe întregi. Eu nu-mi doresc să ajungem la carantinarea Bucureștiului”, a spus Klaus Iohannis, răspunzând întrebării unui jurnalist.

Klaus Iohannis admite că unele autorități nu au luat deciziile ferme care erau așteptate. ”E clar că autoritățile trebuie să fie mai bine organizate , să prevadă evenimentele să le explice. Lucrurile sunt duse la nivelul autorităților locale pentru că acolo trebuie să se ia decizia pentru fiecare localitate. Acest principiu al subsidiarității e unul valoros și important în democrațiile consolidate”, a ținut să precizeze Klaus Iohannis.

Declarațiile președintelui vin într-o zi în care România înregistrează un nou record negativ.  Grupul de Comunicare Strategică a raportat miercuri, 21 octombrie, alte 4.848 de infecții cu coronavirus (dintr-un total de 37.025 de teste) și 69 de decese din cauza COVID-19.

Numărul pacienților internați la ATI a scăzut la 766, față de 768 ieri.

Bilanțul urcă astfel la un total de 191.102  de cazuri, dintre care 6.065 au decedat. Sunt 137.835 de pacienți declarați vindecați.